Hoeveel kosten een kitten

Hoeveel kost de inhoud van de kat (kitten)
We berekenen de geschatte inhoud samen per maand
droogvoer-    +- 30-40 eur afhankelijk van de kwaliteit van voer.  
natvoer          +- 20-30 eur afhanklijk van de kwaliteit van voer.
natuurlijk voedsel .rauw vlees. eendagskuikens. +- 15-20 eur
toilet filler +- tot 15-25 eur
jaarlijkse vaccinatie tegen rabiës (3 jaar)en virussen +- 55,00-65,00 zonder rabies 35,00 alle veterinaire klinieken in verschillende prijzen,
In het geval van fok (breed, show) bijkomend vereist:
Cattery registratie +- 40-70 eur Afhankelijk van de club
deelname aan de tentoonstelling +- 100-600 eur afhankelijk van waar het land waar de tentoonstelling plaatsvindt
clublidmaatschap 25-35 eur afhankelijk van de clubs
analyses in dierenkliniek voor deking katter+Poes We hebben gesloten cattery +-FelV,FIV peer kat  65,00 eur + CombiBreed Erfelijke Ziekten 65,00 peer kat , Progressieve Retinale Atrophie (rdAc-PRA)€ 39,50 (excl. BTW)
het voeden van de kittens - afhankelijk van de moeder kat , en het aantal kittens , geitenmelk , kwarteleitjes , gekookte kip ,  voeden met het plan en de leeftijd van kitten +- 25-45 eur peer kitten
vaccinatie van kitten+paspoort+cip+rabies(voor het buitenland),ontwormingsmiddelen +- 110-125 ,Afhankelijk van de veterinaire kliniek.
kittens registratie +- Afhankelijk van de club  15- 50 eur TICA stamboom 5 generaties 50 $,
Alle cijfers zijn benaderende afhankelijk van vele factoren.
plus kittens zal worden gecastreerd of gesteriliseerd +-55-120 eur , te vermijden “”gewoon een nest”’
Neem me niet kwalijk lezers van dit artikel maar het is een feit van het leven ,  koopen  belofte dat kitten zal in 6 maanden worden gesteriliseerd. maar hoor niets.

 

 

Waar vind ik een raskat?

Nadat u goed bekeken heeft welk kattenras het beste bij u en uw gezin past, kunt u bij een rasvereniging aankloppen voor meer informatie. Zij kunnen u in contact brengen met verschillende fokkers, informeren over de belangrijkste eigenschappen van het ras en vertellen wat gangbare prijzen zijn. Ook via internet en advertenties kunt u fokkers vinden.

Laat u nooit verleiden tot de aanschaf van een raskat via een dierenspeciaalzaak of een handelaar. Koop ook nooit ongezien een kat via het internet. Een fokker die werkelijk om zijn kittens geeft, zal deze nooit via een tussenpersoon verkopen, maar kennis willen maken met de toekomstige eigenaar en zich willen overtuigen dat de kittens goed terechtkomen.

De aanschaf van een raskat
Welke raskat past bij mij?

U heeft besloten een raskat aan te schaffen, maar waar vindt u deze en waar moet u op letten?

Als u er nog niet zeker van bent welk ras het beste bij uw past, kunt u bijvoorbeeld een kattenshow bezoeken. Hier ziet u allerlei verschillende rassen en de verschillende kleurpatronen binnen een ras. Op een kattenshow kunt u geen kitten kopen, maar u kunt wel praten met eigenaren en fokkers over de karaktereigenschappen van de verschillende rassen.

Hou bij het kiezen van een ras rekening met uw thuissituatie en hoeveel tijd u heeft. Sommige raskatten zullen zich niet makkelijk aanpassen aan een leven alleen, zonder maatje, als u naar uw werk bent. Als u zelf regelmatig van huis bent, kunt u dan beter overwegen om twee kittens te nemen om elkaar gezelschap te houden. Bepaalde rassen, zoals de Pers, hebben een uitgebreide vachtverzorging nodig en dit vraagt behoorlijk wat toewijding. Vraag na bij de fokker hoeveel vachtverzorging het kitten vereist en ga bij uzelf na of u dit er voor over heeft.

Showkat of huiskat?

Wanneer u een fokker gevonden heeft, bel hem of haar dan op en vraag of er kittens aanwezig zijn of verwacht worden. Een fokker moet u kunnen vertellen wat voor soort kittens er zijn en wat de kwaliteit van de kittens is. Raskatten kunnen onderverdeeld worden in drie categorieën:

Showkwaliteit raskatten: deze zijn het duurste in aanschaf, omdat zij worden beschouwd als de beste voorbeelden van hun ras, gebaseerd op de ras standaard. Zij zullen hoog scoren op kattenshows. Als u een showkat wilt kopen, koop deze dan bij een fokker die goede showresultaten kan laten zien.

Fokkwaliteit raskatten: dit zijn katten die net niet voldoen aan de showstandaard, maar wel over goede eigenschappen bezitten. Ze hebben net als de ouderdieren en nestgenoten de potentie om uitstekende nakomelingen te produceren. Fokkwaliteit raskatten zijn mogelijk iets goedkoper dan de katten met showkwaliteiten.

Huisdierkwaliteit raskatten of ‘liefhebberkatten’: zij zijn over het algemeen het meest betaalbaar. Sommige vertonen geen enkel gebrek, andere hebben een kleine afwijking die hen ongeschikt maakt voor shows of om mee te fokken. Deze katten hebben bijvoorbeeld een verkeerde aftekening, of hebben gewoon net iets mindere showkwaliteiten. Huisdierkwaliteit wil zeker niet zeggen dat het kitten minder gezond is of minder geschikt als huisdier.

Als de fokker aangeeft dat hij huisdierkwaliteit kittens heeft, is het belangrijk te achterhalen waarom hij deze categorie aangeeft. Vraag aan de fokker welke ‘gebreken’ er aanwezig zijn.

Wanneer u informeert naar kittens, vertel dan zo duidelijk mogelijk waar u naar op zoek bent. Als u erover denkt om met het kitten te gaan fokken in de toekomst, of ermee naar een show wil, geef dit dan aan. Veel fokkers verkopen alleen hun beste kittens als show- of fokkat.

Vaak is het ook mogelijk om met een huisdierkwaliteit kat naar shows te gaan. Dit laatste kan alleen als het kitten geen grote gebreken vertoont en als u accepteert dat het kitten niet gegarandeerd zal winnen. De meeste fokkers zullen bij dergelijke katten wel als voorwaarde stellen dat ze gecastreerd worden. Probeer niet goedkoop uit te zijn door te vragen naar een huisdierkwaliteit terwijl u eigenlijk wilt fokken of showen, omdat u dan later voor de onaangename verrassing kunt komen te staan dat het dier niet in aanmerking komt voor het stamboek of niet geshowd kan worden.