De geschiedenis van de katten: algemene informatie over het verschijnen van dit dier

Thuis kat (Felis ocreata domestica) behoort tot een aantal roofdieren (Carnivora) van de kattenfamilie (Felidae). Getemd  veel later dit dier als hond. Er is een kat op de Nubische wilde katten (Felis rnanicu- latas oreata), die in Centraal-Afrika en in Egypte gewoond.

Volgens de Griekse historicus Herodotus, de oude Egyptische farao's in het derde millennium voor Christus, waardoor roofzuchtige militaire expedities naar Nubië en export van goud uit daar, ivoor, vee, gevangenen, naar Egypte gebracht getemd en gedomesticeerde katten. Ze zetten ze in de rang van "heilige dieren".

  Als de familie van de Egyptische kat stierf, alle gezinsleden waren in de rouw, en schoor haar wenkbrauwen voor de traditie. Dode kat werd gebalsemd en woonde in een speciale doos. Afhankelijk van de familie rijkdom boxes ("doodskisten") waren anders: gewone mensen werden begraven in houten katten, rijk - in brons, en de rijken konden het zich veroorloven om de kat te begraven in een gouden doos. Tijdens opgravingen in Egypte in de oude begraafplaats van de katten was het ongeveer 800.000 begraven. Mummies.

Uit Egypte, de huiskat een ongeluk gehad, India en Zuidoost-Azië. In Europa, verscheen zij in de twaalfde eeuw. Verschillende behandeling van de kat op het moment. In Engeland, bijvoorbeeld, het stelen of het doden van dat dier werd vergezeld door een zware straf. In Frankrijk, integendeel, ze zijn toegeschreven aan de eigenschappen van de boze geesten, achtervolgd degenen die hen steunen, verdacht van hekserij. In Noord-Amerika, begonnen we te katten fokken XVII, en in het Zuiden - in het begin van de achttiende eeuw.

In Azië, de gedomesticeerde kat Nubische ontmoet bos Bengalen in Europa - met een wilde bos. Dientengevolge zijn er vele hybriden. In de toekomst, werden verschillende rassen gecreëerd door het fokken en kruisen. Op de hele wereld zijn er meer dan 500 miljoen huiskatten.

 Cat is uitgegroeid tot een favoriete dier en mens woont naast het sinds de oudheid. Het is uw aanwezigheid gunstig effect op een persoon. Modern, moe van de beschaving, de mens zoekt heil van de dagelijkse drukte. Vinden, kan hij alleen in gemeenschap met de natuur.Een kat met haar schoonheid, elegantie, het gemak van de beweging, de zachtheid van de wol brengt vreugde en vrede. Voor de moderne mens de kat is een deel van de natuur. Viervoeter vriend  en beschermt de menselijke ziekten. Immers, kunnen ze vectoren en knaagdieren dat katten verbruikt. En ze hebben deze ziekten ontwikkeld immuniteit. Verder komt door verhoogde gevoeligheid voor een aantal chemicaliën en hun specifieke reactie, katten gebruikt om nieuwe geneesmiddelen te testen. In de regel, kattenbont geen commerciële waarde, maar eerder genezers geadviseerd om hun reumatische pijnen en ziekten van de wervelkolom te zetten. Vandaag de dag, weinigen die deze methode gebruiken, maar het is niet uitgesloten dat een positief resultaat. Immers, de wrijving opgewekte statische elektriciteit, die de pijn verlicht. Van de lange haren van Perzische katten kan hetzelfde garen als wol angora konijnen te produceren. Als u deze mengen met de wol fijne wol schapen in de verhouding 5: 4, dan krijg grondstoffen van zeer hoge kwaliteit.                   Artikel uit Veterinaire website. Google-vertaling ,